Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών
Blog άρθρα μελών
Ιδέες και tips για μαγειρική και γλυκά και γιορτινό τραπέζι Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 18
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 17/12/14

Φτιαξτε διαφορα πιτακια και μπουρεκια γλυκα ή αλμυρα με δυο μονον φυλλα κουρου και ενα ποτηρι για κοφτη

 1551529_401346103356336_5301184308012635117_n_425_01

Σχόλια (4) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9238
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/12/14 )
Διαβάστε περισσότερα...
18 μαθήματα γλυπτικής σε φρούτα και λαχανικά Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 23
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 03/12/14

Για το γιορτινό τραπέζι και για να... περνάτε την ώρα μαζί με τα παιδιά σας...!

18 μαθήματα γλυπτικής σε φρούτα και λαχανικά.

Χαρείτε την δημιουργία με την παρέα σας στολίζοντας το τραπέζι σας όμορφα!

  • How to Make an Edible Apple Swan!

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 18081
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/12/14 )
Διαβάστε περισσότερα...
Η αξία των ψαριών Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 07/09/14

Ψάρι και καρδιοπάθειες

Η αξία των ψαριώνΗ κύρια διαφοροποίηση ψαριών και κρέατος συνίσταται στην ποιότητα λίπους τους.

Συγκεκριμένα, το λίπος του κρέατος είναι κυρίως κορεσμένο και σχετίζεται με υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ το λίπος του ψαριού είναι πολυακόρεστο, προεξαρχόντων των ω-3 λιπαρών οξέων. Τεράστιο ενδιαφέρον έχει προξενηθεί τα τελευταία χρόνια από τα περίφημα πλέον ω-3 λιπαρά οξέα.

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν πως οι Εσκιμώοι που κατανάλωναν αυξημένες ποσότητες ψαριών εμφάνιζαν μειωμένο ποσοστό ισχαιμικών καρδιοπαθειών. Οι θετικές αυτές επιδράσεις του λίπους του ψαριού φάνηκαν ύστερα από σειρά έντονων πειραματικών μελετών, όπου επίσης βρέθηκε πως πολυακόρεστα λίπη, κυρίως ω-3 λιπαρών οξέων, συμβάλλουν όχι μόνο κατά των θρομβώσεων, αλλά και στην ανάπτυξη, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στο δέρμα κ.α. Ειδικότερα, κατανάλωση των ω ­3 λιπαρών οξέων και, πιο ειδικά, του ΕΡΑ και DHA, των μεγαλομορίων δηλαδή της σειράς, βρέθηκε πως μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL. Όταν αυτά τα λιπαρά οξέα μεταβολιστούν, δίνουν προϊόντα (θρομβοξάνες, προσταγλανδίνες και προστακυκλίνες) που έχουν ισχυρή αντιαθηρωματογόνο δράση.

Σχόλια (3) | Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6766
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/09/14 )
Διαβάστε περισσότερα...
Συμβουλές για το ψήσιμο στα κάρβουνα Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Αφιερώματα
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τετάρτη, 21/05/14

Όλα στην ώρα τους

  • grilled_225Ξεκινήστε εγκαίρως την προετοιμασία των κρεατικών. Μπορούν να μείνουν κάποιες ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
  • Ψαρικά και θαλασσινά πρέπει να ετοιμάζονται ή να μαρινάρονται απευθείας την ημέρα που θα ψηθούν.
  • Σαλάτες ζυμαρικών, πατατοσαλάτες κ.λπ., καθώς και ντρέσινγκ για φρέσκες σαλάτες, ντιπ και σως μπορούν να ετοιμαστούν το ίδιο πρωί ή από την προηγούμενη.
  • Αν σκοπεύετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί, ετοιμάστε τη ζύμη με τη μαγιά από το προηγούμενο βράδυ, αφήστε την στο ψυγείο να φουσκώσει, και βγάλτε την εγκαίρως για να φτάσει πριν από το ψήσιμο πάλι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6283
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )
Διαβάστε περισσότερα...
Χωρίστε τους κρόκους από τ' ασπράδια των αυγών Εκτύπωση
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Τεχνικές
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 15/04/14

 Είναι πολύ απλό:

  • Σπάζετε σε μια λεκάνη ή πιάτο τα αυγά (χωρίς να τα πολτοποιήσετε φυσικά...)
  • Παίρνετε ένα άδειο μπουκάλι νερού πλαστικό, όχι μεγάλο και βάζετε το στόμιό του χωρίς το πώμα επάνω από κάθε κρόκο. Πιέζετε απαλά να βγει ο αέρας και το αφήνετε ελεύθερο να ρουφήξει τον κρόκο σαν σύριγγα......
  • Ρουφάτε και τους υπόλοιπους κροκούς....
    και κατόπιν
  • Έχετε ενα άλλο καθαρό μπολ και πιέζοντας απαλα το μπουκαλι τους αφηνετε να πέσουν μεσα στο μπολ, καθαροί χωρις ασπραδια...!

Δεν ειναι ...μαγικο????

| Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5886
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 31/05/14 )
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 15 από 181